Boekenbank van Heemkunde Boxtel
 → 
 →  [Boeknummer 0014]
 

 
 

 

 
 
 

 

Uitgebreid zoeken

Boeknummer : 0014
 
Titel : Pierre Janssen Een halve eeuw Boxtel
Auteur(s) : Christ van Eekelen en Rini van Oirschot
Verschijningsjaar : 2012
Beschrijving : De in Steenwijkerwold geboren ‘Boxtelse’ kunstschilder Pierre Janssen geeft ons een blik op het Boxtel van toen, de jaren 1900 – 1952.Met zijn schilderspenseel geeft hij een impressie van het leven van alledag. Straatbeelden die allang verdwenen zijn, laat hij opnieuw tot leven komen.
Markante personen uit die tijd, als Mijntje van der Sande, Drika Tin en Jan de Pieper, worden in herinnering teruggebracht. Alleen de oudere inwoner van Boxtel kent ze nog. Of misschien ook al niet meer. Een werkgroep van de Boxtelse Heemkundekring heeft, gedurende drie jaar, meer dan vierhonderd schilderijen fotografisch – en een deel daar van ook heemkundig – vastgelegd. Uit genealogisch onderzoek naar de roots van Pierre Janssen blijkt, dat iemand die voor een dubbeltje geboren wordt, wel degelijk een kwartje kan worden...
Niet alleen straatgezichten en dorpsfiguren schilderde Janssen, ook prachtige bloem- en fruitstillevens zijn door Pierre Janssen, die zichzelf ‘een schilder van het Brabants schoon‘ noemde, voor eeuwig vastgelegd. Deze unieke collectie schilderijen, aquarellen, tekeningen en schetsen is samengebracht in dit boek: ‘Pierre Janssen, een halve eeuw Boxtel’.
 
Medium : Boek
Beschikbaarheid : Te koop bij Heemkunde
Uitgever : Heemkunde Boxtel
Aantal pagina's : 140
Afmetingen : 30 x 21 cm
ISBN : 9789081376457
Prijs : 23,95 Euro
 
 

     

 

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 30 oktober 2017