Beeldbank Boxtel
 → 
 →  [Identificatie 12553]
 

 
 

 
 

 

Uitgebreid zoeken

Identificatie : hkb12553
 
Titel : Bazaar Boxtel
Plaats/dorp : Boxtel
Geogr. Aanduiding : Molenwijk
Datering : 2016-07-17
Omschrijving : Bazaar Boxtel
Ontmoeten en Verbroederen
Sinds 2002 wordt er onder dit motto jaarlijks de Bazaar Boxtel georganiseerd. Dit unieke evenement vond voor het eerst plaats in 2002, toen nog onder naam Selissenbazaar in de gelijknamige wijk. Van een kleine Bazaar in de wijk, is dit inmiddels uitgegroeid tot een groots festival in het prachtige Molenwijkpark met jaarlijks duizenden bezoekers.

Het doel, de missie van de Bazaar Boxtel is het samenbrengen van de diverse culturen en bevolkingsgroepen van Boxtel. Door het organiseren van de Bazaar wordt een bruisende omgeving gecreŽerd waarin vanuit verschillende culturen muziek wordt gemaakt, eten en drinken wordt bereid, wordt gedanst en achtergronden van culturen zichtbaar wordt gemaakt.
En de restÖÖ dat doen de bezoekers zelf. Door de Bazaar te bezoeken, komen de verschillende culturen bij elkaar. De ambiance van heerlijke muziek, lekkere wereldse gerechten, dans, workshops en kramen leidt vanzelf tot het elkaar ontmoeten. En het elkaar ontmoeten in deze gemoedelijke sfeer maakt dat verbroedering vanzelf gebeurt.
En daarmee laat Boxtel zien dat iedereen vrij mag zijn en onbezorgd kan leven en groeien in onze gemeente.

De Bazaar Boxtel wordt jaarlijks op een zondag georganiseerd in de periode juni Ė juli. En dan op een datum dat er geen schoolvakantie en geen Ramadan is.
Bron: http://www.bazaarboxtel.nl/
 
Maker/uitgever : Oploo, Jan
Brabants Centrum categorie :
Collectie : Heemkunde Boxtel
MateriŽle omschrijving : Digitaal
Locatie fotograaf :
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Laatste wijziging: 31 januari 2017